Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vanhelgad Lucia

Jag är övertygad om att det är en ytterst liten del av vår befolkning som uppskattar detta smaklösa påhitt.

Förra årets Luciafirande på TV gav en bitter eftersmak. Det sändes från Uppsala domkyrka med kyrkans goss- och flickkör, samt bl a Helen Sjöholm och Benny Andersson. Evenemanget var väldigt fint och andaktsfullt fram tills en sådan där rappare dyker upp framför kören under "Goder morgon i denna sal", och förstör stämningen fullständigt. Även den klassiska adventspsalmen "Bereden väg för Herran" blev vanhelgad av denne. Jag är övertygad om att det är en ytterst liten del av vår befolkning som uppskattar detta smaklösa påhitt.

Hur kan de som producerar firande av våra fina traditioner vara så omdömeslösa att de hittar på sådant här? Det är inte första gången man förstör firande av en sådan högtid.

Med tanke på att jag, som är tämligen ung, blev väldigt förfärad vill jag inte tänka på hur äldre människor reagerade. Jag hoppas verkligen att vi slipper utstå något sådant i år.

Henrik Scheutz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel