Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vandring med Mariagillet

Torsdag den 29 maj på Kristi himmelsfärdsdag, ordnade Mariagillet en vandring i tystnad. Medlemmar och allmänhet var alla välkomna.

Annons

En alldeles lagom grupp på 15 personer anslöt sig vid det gamla färjeläget i Fillsta. Efter välkomnande av Monica Welander gick vi så i samlad trupp genom Genvalla och upp längs gamla vägar och stigar mot höjden till Åkeräng. Morgonen var klar och fin men lite kylig. Solen värmde oss ganska snart liksom vandringens naturliga ansträngning. Belöningen fick vi när vi möttes av de vackra vyerna från Åkeräng. Storsjön låg spegelblank och Oviksfjällens toppar lyste delvis vita av snö som fortfarande låg kvar. Med denna utsikt intog vi vårt fika i gröngräset, det blev andäktigt i dubbel bemärkelse.

Vi bröt upp och fortsatte mot Hegled, vidare genom Fannbyn där vi korsade vägen in på kyrkstigen och strandpromenaden längs Storsjöns strand. Där kunde vi konstatera att Majvivan redan börjat blomma. Stigen fortsätter och den ledde oss fram till vårt slutmål Sunne kyrkoruin. Från ruinen möttes vi av toner från klingande sång. Det var Margita Paulsson som välkomnade oss alla med sin vackra psalmsång.

Ett finare och mer högtidligt avslut på vår vandring hade vi inte kunnat få.

Lena Magnusson och Gertie Grahn