Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vandrarklubben Östersund

Vandrarklubben Östersund avhöll sitt årsmöte den 29 mars.

Annons

Denna gång var platsen Bostadsrättsföreningen Getingens fritidslokal, Rådhusgatan 14 A, Östersund.

Kerstin M. Grahn hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. I samband med öppningen hedrades också minnet av Lennart Karlsson med en tyst minut. Lennart var vid sin bortgång klubbens ordförande.

Till presidium för årsmötet utsågs Kerstin M. Grahn till ordförande och Rolf G. Swedbergh till sekreterare.

Från verksamhetsberättelsen kunde utläsas att 2009 varit ett år fyllt med vandringar. Bland många vandringar kan nämnas Dundertrampet i Strömsund, Borgsjön Runt i Medelpad och Nipstadsmarschen i Sollefteå. Norge är ett av klubbens favoritmål. Exempelvis Sagamarschen med start på den svenska sidan, Medstugan/Skalstugan och målgång i Stiklestad. Dessutom ett antal vandrarhelger i Tröndelagen med Tinemarschen, Ormen Lange, Trondheimsmarschen, Ringvemarschen samt Tordensköldsmarschen. Andra platser som besökts är Stjördal, Steinkjer och Levanger.

I september arrangerade klubben sitt 25-årsjubileum på Andersön som blev mycket uppskattat.

Klubben har också medverkat i den allians som har genomfört den andra upplagan av Frösöluffen där närmare 100-talet glada vandrare deltog. Verksamhetsberättelse inklusive bokslut lades därmed till handlingarna och styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Härefter godkändes upprättad verksamhetsplan och budget för 2010. Även detta år många och intressanta vandringar runt om i Norden. Från nämnda plan kan speciellt noteras att den 12 juni genomför klubben tillsammans med övriga i den bildade alliansen den tredje upplagan av Frösöluffen. Det blir även i år tre sträckor, 7, 5 och 3 km. Nu hoppas klubben på bra vandrarväder och många deltagare.

Följande val för 2010 genomfördes. Till ordförande nyvaldes Kerstin M. Grahn, vice ordförande Ruth Holmberg, sekreterare Anders Turén, kassör Kerstin M. Grahn, övrig ledamot Sune Persson, styrelsesuppleanter Annette Silfver och Anna-Karin Larsson. Revisorer: Rolf G. Swedbergh och Reijo Piesanen med Sven-Åke Eliasson som ersättare. Resekommitté: Kerstin M.Grahn och Rolf G. Swedbergh. Pressreferent: Rolf G. Swedbergh. Valberedning: Rolf G. Swedbergh (ordförande) och Lennart Wilson.

Ombud till Jämtland/Härjedalens gångförbund: Rolf G. Swedbergh med Reijo Piesanen som ersättare.

Under årsmötet beslutades också att antaga nya stadgar med aktualitet från årsmötets datum.

Mötet avslutades med att deltagarna bjöds på underbart god smörgåstårta och detta goda inslag satte därmed punkt för årsmötet 2010.