Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandrarklubben 25 år

/
  • Här ses några av medlemmarna i Vandrarklubben i samband med korvgrillningen. Från vänster: Ruth Holmberg, Kerstin M. Grahn, Reijo Piesanen, Lennart Wilson, Hans Åsgårdh och Anders Turén.Foto: Rolf G. Swedbergh

Under september månad har Vandrarklubben Östersund firat 25-års jubileum på Andersöns naturreservat utanför Östersund.

Annons

 Initiativtagare till jubileet har varit Anders Turén.

Historiskt sett bildades Vandrarklubben Östersund 1984 då man lämnade Vandrarklubben Frisksport Östersund för dagens organisationsform. I dag är Lennart Karlsson klubbens ordförande.

Dagen till ära var det nästan stormvindar i området med en hård västanvind. Vi kom dock i lä på östra sidan av ön, vid Oxmelvikens fina strand, där både vindskydd och flera perfekta eldstäder finns.

Det blev ”knytkalas” med mycken korv, potatissallad, tomater och lämplig dricka som medtagits. Efter ett visst eldande blev det en härlig glöd att grilla de medhavda korvringarna. Det blev extremt gott med god stämning i det klara vädret och innan uppbrott speglade sig månen i Storsjön.

Och som om inte detta var nog avslutades kvällen med hembakad tårta som Anders Turén medfört och detta avåts i sen kväll vid Sveaskogs kronstuga.

Nu ser klubben fram mot nya utmaningar. I kommande vintermörker kommer planer att smidas för 2010 års aktiviteter. En vandrarklubb är alltid på gång.

Mer läsning

Annons