Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vancouver vann svenskmöte

Annons


Vancouver gick överraskande segrande ur NHL-svenskmötet mot Detroit med 3–2 efter förlängning. Daniel Sedin både kvitterade samt stod för den avgörande assisten.

Totalt fanns det nio svenskar på isen varav sex i Detroit, fyra av dessa skrev in sig i poängprotokollet. Men det räckte inte mot Vancouver.

Daniel Sedin kvitterade med drygt två minuter kvar av tredje perioden och assisterade sedan Sami Salo till det avgörande power play-målet i förlängningen. Även Henrik Sedin fanns på isen när matchen avgjordes.

Henrik Sedin var mycket nöjd och sade till amerikansk radio att det var lagets försvarsarbete som lade grunden till segern. Sedinarna delar efter segern ledningen i svenskligan, de har båda gjort 21 poäng och följs närmast av Henrik Zetterberg, Nicklas Bäckström och Daniel Alfredsson.

Henrik Lundqvist var tillbaka i målet när New York Rangers tog emot Phoenix. Lundqvist, som varit borta de två senaste matcherna båda som resulterat i förluster, stoppade 35 av 36 skott och spelade en avgörande roll när Rangers vann med 4–1.

Nicklas Bäckström gjorde sitt femte mål för säsongen när hans Washington förlorade hemma med 3–4 mot Minnesota.
Annons