Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vampyrer hetaste trenden 2008

/
  • Laaksos frontman Markus Krunegård sjunger om vampyrer.Foto: Scanpix
  • VampyrtrendenVampyrerna suger massor med energi i år. Bloddrypande dyker de upp överallt.På bioduken: Nu i oktober har
  • Lååångsamma filmer-trendenFör några år sedan skulle alla filmer ha en twist.Det började med
  • Man ska inte banta-trendenPernilla Wahlgren har inte gjort det.Inte Lotta Engberg heller. Bantat alltså. Trots det har båda kraftigt gått ner i vikt. Så här har det låtit i kvällstidningarna: Nej, jag har inte gått på någon diet. Kilona har bara rasat av mig ändå. Och jag har aldrig varit så här snygg och mått så bra som nu.En sak är säker: Det är ute att banta, gör man det så riskerar man att bli hånad som Charlotte Perrelli. Och träna på gym är inget man gör för att bli snygg. Nej, allt handlar om att må bra, wellness som det heter.
  • Tillbaka till landsbygden-trendenDet pågår ett återtåg till landsbygden.I böckerna: Britterna har alltid haft en förkärlek för att vandra omkring bland lik på den pittoreska, engelska landsbygden. Nu har även de svenska deckarna övergett avgaserna och flyttat ut på landet. Aldrig har det skett så mycket mord i Norrbotten (Åsa Larsson, Camilla Läckberg) och på Öland (Johan Theorin) .I Inredningen: Såpaskurade eller vitmålade trägolv, trasmattor, vitmålad pärlspont. Tidningsmagasinen drar gärna nytta av våra nygamla drömmar om det enkla, romantiska hemmet på landet. Nu inreder också många sina lägenheter mitt i stan i typisk lantstil.I modet: Gummistövlar, gummistövlar, gummistövlar. Nu finns de regn- och rusktåliga skorna till och med hos de stora kedjorna. Prickiga, blommiga och rutiga vill de följa med oss ut i skogen och plocka svamp.På köksbordet: Intresset för närproducerad mat växer och växer. Både i Åre och Östersund kan man numera prenumerera på en låda grönsaker från gröna Jämtlandsfingrar.
  • Blok-trendenVad har Alex Schulman, Linda Skugge, Bodil Malmsten Sigge Eklund, Plura Jonsson, Malin Wollin och Mats Hård gemensamt?Jo, deras bloggar ska bli, eller har redan blivit böcker. Och de är långt ifrån ensamma. Fler och fler tar steget från skärm till pärm. Den så kallade bloken verkar vara här för att stanna.
  • Personliga hem-trendenInredningstidningarna har blivit mustigare och mustigare.Mindre av vitt, mer av rött. Och nu har nya Ikeakalogen landat. Vi ser starka färger, vi ser personlighet. Bokhyllorna har aldrig varit mer välfyllda än i år. Det är böcker, souvenirer, skivor, filmer och tidningar i en salig blandning. Alla ni som stuvat undan, plockat bort och gömt era minnen. Upp med dem i ljuset bara. Den minimalistiska, avskalade tiden är, tack och lov, förbi.

Blodtörst, landsbygd, vardagsspänning och revansch för souvenirerna. Mops har spanat in några av årets trender.

Annons
Av: Sara Strömberg Foto: Scanpix

Mer läsning

Annons