Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vämjeliga angrepp

Det politiska förfallet i Östersunds kommun har fått ett ansikte, skriver Christer Siwertsson. Är det inte Siwertsson själv, nu i kompanjonskap med Stefan Hallgren, som ger förfallet ett ansikte.

Det är vämjeligt att läsa herrarnas hätska angrepp på den politiska ledningen.

De vädjar till det mest primitiva hos människan. Vad har dessa herrar för kompetens i vattenreningsfrågor?

Vad har de bidragit med för att den nuvarande situationen skulle undvikas? Ingenting naturligtvis. Deras kunskaper är nog begränsade.

Så brukar det nämligen vara med människor som alltid, men inte förrän i efterhand, vet bäst.

Jag kom till Östersund 1984 och under åren som gått har det, när vattenkvalité kommit på tal, alltid poängterats vilket rent vatten det är i Storsjön. Uppfattningen att vattnet är drickbart har framförts många gånger och, vilket har framkommit, fått till följd att människor tar sitt vatten direkt ur sjön via en slang.

Att en så uppenbar osanning fått ett nästan religiöst genomslag kan inte betyda annat än att människorna över lag har en låg hygienisk standard.

För att förstå det osanna i påståendet har man bara behövt gå till Badhusparken och se vad alla fåglar lämnar efter sig.

Enranilom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel