Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välvaxade frisyrer och stämsång med EMD

/

EMD

Badhusparken

(Lördag)

Annons

Frisyrerna var välvaxade, slipsknutarna knutna och stämsången satt där den skulle när  pojkbandsfavoriterna Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo mötte sina fans i Badhusparken på lördagseftermiddagen.
Gratiskonserten hade lockat en stor publik av barnfamiljer och flickor i yngre tonåren. Plus en och annan liten äldre kvinna längre bak.
Framme vid scenen var det stundom ganska trångt i solgasset och vakterna fick langa vattenflaskor till behövande. "Det var större tryck från publiken bakom än från musiken där fram", sa en festivalvan iakttagare som stått nära scenen efteråt, men jag tycker nog att EMD jobbade på bra och fick igång en riktigt ösig show.
Sju låtar tillsammans med bandet avlöstes av ett akustiskt block där de kompade sig själva på bas, piano och gitarr. Sen fick vi se lite rockigare killar, nu i skinnjackor i stället för de prydliga vita skjortorna. Bland annat bjöd de på ett medley där de klämt in en bit av årets Yrandrottning Lady Gagas "Poker Face".
Som avslutning det som alla väntat på: "Jennie let my love you" – grammisbelönad som årets låt 2008 – och vårens melodifestivalbidrag "Baby Goodbye". Och joodå, här åkte frackarna på så det blev precis som på TV.
Tyvärr kunde inte alla småväxta se lika bra som på TV. På den platta marken framför Badhusparksscenen var det kört för alla som inte hade några starka mamma- eller pappaaxlar att sitta på. Och vi var många som önskade att den i övrigt så barnvänliga konserten hållits på Stortorget i stället.

Annons