Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valspurt på partikanslierna

Det är här de lokala valstrategierna dras fram; på partikanslierna i Östersund. Socialdemokraterna ringer för fullt till presumtiva väljare och Centerpartiet packar valsedlar för operation dörrknackning.

Det är fredag förmiddag och i princip alla opinionsmätningar har under de senaste veckorna pekat på en klar vinst för alliansen nu på söndag.

”Väljarstödet för alliansen ökar i valrörelsens slutskede”, visar TV4/Novus senaste väljarbarometer.

Socialdemokraternas valarbetare inne på partikansliet har slitit i motvind, men partiombudsmannen Ann-Marie Johansson är inte orolig.

– Opinionsundersökningar har haft fel förr. Fördelen om man ligger under i mätningarna är att våra medlemmar blir extra taggade. Vi ska vinna det här!

Hon rensar inne i partikansliets sammanträdesrum där högvis med valmaterial ligger. På måndag klockan tio ska valarbetarna träffas där för att diskutera valutgången.

I kontoret bredvid sitter Lars-Olof Hägred och ringer till folk.

– Jag ringer fyrtiotalisterna.

Ann-Marie Johansson påpekar att Socialdemokraterna tappade många väljare ur den generationen vid förra valet. SSU med Emil Burman i spetsen jagar på samma sätt röster bland förstagångsväljarna.

På Centerpartiets kansli på Litsvägen står riksdagsmannen Per Åsling med en bunt A4-papper. Precis som vid förra valet skrev han kontrakt med sina väljare om vad han lovar uppnå under sin mandatperiod. Runt fikabordet sitter riksdagskandidat Hanna Wagenius och twittrar och uppdaterar facebook, ombudsman Jonas Rask packar valsedlar och valmaterial som ska delas ut hos boende i stan och Sven Hellström svepte ett glas mjölk innan det var dags att bege sig ut i valvimlet.

Håkan Larsson, riksdagskandidat, har förstås följt opinionsundersökningarna och konstaterar att alliansen har medvind.

– Undersökningarna stämmer överens med den känsla jag har.

• Är konkurrensen mellan dig och Per Åsling hård nu när båda kandiderar om en riksdagsplats?

– Konkurrens om kryssen ja, säger Håkan Larsson.

– Annars går vi som parhästar i den här valrörelsen, poängterar Åsling.

Hanna Wagenius jobbar lite extra med de sociala medierna med en egen blogg, twitter och facebook.

– Jag har väl drygt 160 besökare på bloggen varje dag och 1000 i veckan. Som mest hade jag över 2000 besökare en dag. Det var under Almedalen då jag skrev om sexköpslagen.