Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välskriven men förutsägbar debut

/

Läst: Fruset ögonblick
Camilla Ceder
Wahlstrom & Widstrand

Annons

Inom loppet av ett par veckor hittas två män brutalt mördade i Göteborg respektive Borås. Morden är läskigt identiska och hänsynslösa – inte nog med att offren har avrättats med ett skott i pannan, de har också körts över flera gånger av ett stort fordon.

Vid en första anblick har de båda mördade männen ingenting gemensamt och kriminalkommissarie Christian Tell vid Göteborgspolisen och hans team får en tuff utmaning när fallet hamnar på deras bord.

Och ännu tuffare blir det när vittnet, den blivande journalisten och tillika Tells flickvän Seja Lundberg oväntat dras in i historien.

Camilla Ceders debutroman är en bra och välskriven deckare – men varken historien eller berättartekniken är någon vidare överraskning.

I ett försök att vara grundlig i sin beskrivning av bokens karaktärer blir Camilla Ceders historia förutsägbar och något tråkig. Redan i mitten av bokens 483 sidor är det som läsare lätt att luska ut vem som är mördaren. Vi har läst det förr, samma berättelse har bland annat de stora deckar-drottningarna Läckberg och Marklund berättat flera gånger.

Läst

Fruset ögonblick

Mer läsning

Annons