Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valresultatet visar på oro

Främlingsfientligheten breder ut sig över Europa vilket visar på den oro över samhällsutvecklingen som finns bland människor.

Nu när det svenska valet är över är det bara att konstatera att det blåser kalla högervindar även i Sverige.

Högern behåller regeringsmakten och rasisterna i Sverigedemokraterna gör nu sitt intåg i Sveriges riksdag.

De politiska partierna måste vara självkritiska. Vi har misslyckats med att visa varför Sverigedemokraterna har fel och vi har misslyckats med att lyssna på människors oro över de förändringar som sker i samhället med globalisering, nedmontering av välfärdssystem, ökat utanförskap och ökade orättvisor. Vi måste ändra på detta nu. Vi kan inte tolerera den främlingsfientliga och rasistiska våg som går genom landet. Vi har fått nog. Demokrati och alla människors lika värde får aldrig tas för given. Det är en kamp som ständigt måste föras. Vi måste mobilisera och intensifiera kampen mot rasismen och högerns hårda klasspolitik.Vi vill ha ett varmt och solidariskt samhälle där utsatta får den hjälp och det stöd som de behöver och som tar tillvara mångfalden i samhället.

Vi vill ha ett samhälle som håller ihop. Ett samhälle där vi bryr oss om varandra. Det handlar om solidaritet. Ett vackert ord som sagts och använts alldeles för sällan de senaste åren. Sverige behöver en tydlig politik för rättvisa, välfärd, integration och fler jobb.

Alternativet förskräcker vilket vi börjar se konturerna till nu. Ett samhälle som bryts isär av motsättningar och klyftor.

Vi måste bort från dagens samhälle präglat av jag, här och nu och gemensamt ta sikte mot framtiden.

Utvecklingen i mellankrigstidens Europa visar med tydlighet vad ett liknande sönderfall kan få för konsekvenser. Denna utveckling måste brytas och den kampen måste påbörjas nu!

Mikael Abramsson, Hackås, Gertrud Abramsson, Oviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel