Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valloket Ingvar på Bräckebesök

Förre statsministern Ingvar Carlsson besökte på fredagseftermiddagen Folkets hus i Bräcke. – Att Bilprovningen, som fungerar så bra, ska bolagiseras är alldeles åt skogen, säger han.

– Erfarenheterna från Finland har visat att privatiseringen fördyrar bilägandet. Bilprovning är ingenting som är lämpligt för konkurrens. Bolagiseringar är sånt som utarmar glesbygden och i dagens regering finns det ingen som försvarar landsbygden, säger Ingvar Carlsson.

Han är ett av Socialdemokraternas vallokomotiv med landets pensionärer som främsta målgrupp.

– Vi är ett gäng som skall fixa en valseger i höst.Mitt budskap är att det måste göras något åt de ökande sociala skillnaderna. Det pågår ett raskt rivningsarbete av den svenska modellen. Vi har 30 procent ungdomsarbetslöshet i Sverige och vi har den högsta arbetslösheten sedan 30-talet.

Om det hade varit så här under socialdemokraternas regeringstid hade det varit ett herrans liv, men nu är det alldeles tyst, menar Ingvar Carlsson.

– Jag har verkat i valrörelser sedan 1956 och borde lägga av, men när jag ser vad som händer ute i landet känner jag att jag måste ut och dra mitt strå till stacken.

Socialdemokraterna har noterat en minskning av antalet sympatisörer bland pensionärer. Därför har de skickat ut en skara bestående av ett 20-tal etablerade S-pantrar som Ingvar Carlsson, Anna-Greta Leijon, Stig Malm, Gertrud Sigurdsen och Thage G. Peterson, som för övrigt besökte länet för någon vecka sedan.

– Vi kör seniormöten, men jag har även träffat en rad SSU:are och ungdomar.

Carlssons turné den senaste veckan har gått från Borås via Karlstad, och Västernorrland. När han kom till Bräcke hade han precis besökt Mittuniversitetets mediautbildning i Sundsvall, en verksamhet som han sade sig bli väldigt imponerad av.

Efter övernattning hos sin gamle partisekreteraren Bo Toresson i Hunge, ger sig makarna Carlsson i dag, lördag, iväg till sin stuga i Lofsdalen, som de haft 30 år vid det här laget.

Ingvar Carlsson var landets statsminister 1986–91 och 1994–96 och han var Socialdemokraternas partiledare mellan 1986–96.