Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vallafiasko och starka bilder – ny tung skiddag för Norge

Sverige utklassade allt motstånd i herrstafetten – och det tog inte lång tid för norrmännen att erkänna sig besegrade.

"Varning för starka bilder", skriver Dagbladet.no.

De starka bilderna som Dagbladet varnar för är de som togs när Petter Northug passerade mållinjen över minuten efter Marcus Hellner. Faktum är nämligen att den svenska guldkvartetten stod uppställd för en lagbild i målfållan precis när Northug passerade.

Kvällstidningen Verdens Gang skriver både om "smörefiasko", det vill säga vallafiasko, och väljer att parafrasera Björge Lillelien legendariska referat från VM-kvalet i fotboll 1981, då Norge besegrade England med 2–1.

Lilleilen utbrast då i direkt sändning: "Maggie Thatcher, can you hear me? Maggie Thatcher, your boys took a hell of a beating! Your boys took a hell of a beating!"

VG:s rubrik efter målgång i dag: "Our boys took one hell of a beating".

Mycket av det norska fokuset efter loppet har legat på vallan. Tidigare under OS har norrmännen klagat på dåliga skidor och herrstafetten blev inget undantag.

När Daniel Richardsson stod i den mixade zonen sa han att han inte tror att skidorna är hela svaret på varför norrmännen inte lyckats – och fick mothugg från Chris Jespersen:

– Han kan ju pröva att åka på skidorna själv, och uttala sig sedan.