Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkomna flyktingarna till oss

Antalet asylsökande till Sverige är stort just nu. Migrationsverket har fullt på boenden runt om i landet. I Sundsvall finns för närvarande ca 1000 asylsökande mot cirka 800 normalt. Migrationsverket har hittat 300 boendeplatser som lämpar sig för asylboende i Östersunds kommun. Inom kort kommer därför cirka 300 asylsökande till Östersund. Människorna som söker asyl kommer ofta från mycket besvärliga förhållanden. Om man har tillräckliga skäl för att stanna avgörs av en prövning i särskild ordning. Många av de asylsökande kommer inte att få stanna i Östersund men några kommer att få uppehållstillstånd.

Vi ska ha ett bra och värdigt mottagande för alla asylsökande som kommer till oss. Barnen som kommer har rätt till förskola och skolgång och rätt till sjukvård. Kommun och landsting får ersättning av Migrationsverket för kostnader för skola och sjukvård.

För de som får uppehållstillstånd och får stanna i Östersund är det viktigt att integrationen fungerar bra. I boendet, i skolan och i samhället i stort.

Det är viktigt att se de asylsökande som människor som berikar vårt samhälle. Vi vet att det finns andra krafter och partier i samhället som har en annan uppfattning och inställning till flyktingar och asylsökanden.

Det borde vara självklart men nu är det extra viktigt att vi gemensamt i länet värnar alla människors lika rätt och värde.

Som politiker, mammor och medmänniskor tycker vi det är viktigt att vi välkomnar alla till Östersund och Jämtlands län.

Carina Zetterström (C), Marianne Larm-Svensson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel