Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkommen satsning på Norrlands inland

Centerpartiet arbetar för att hela Sverige ska leva!

Centerpartiet har fått med sig övriga allianspartier i regeringen på en satsning på Norrlands inland om två miljarder. En statlig fond för riskkapital på två miljarder, Inlandsinnovation, kommer bildas under 2011.

Två miljarder som genom uppväxling med andra medel kan bli minst det dubbla. Inlandsinnovation möjliggör satsningar på innovationer och strategiska investeringar för tillväxt och jobb.

Vi välkomnar satsningen och ser möjligheter till fler jobb och fler företag. I Jämtlands län skulle Inlandsinnovation kunna bidra till att förstärka investeringar i förnyelsebar energi såsom exempelvis en biogasanläggning i Jämtlands län och satsningar inom den växande turismnäringen.

Jämtlands län står inför en stor demografisk utmaning där andelen äldre  i befolkningen växer och befolkningen riskerar att fortsätta att minska. Jämtlands län behöver fler invånare, genom att stärka det privata näringslivet kan vi få fler och växande företag. Inlandsinnovationen är en satsning på framtiden, ett verktyg för att skapa jobb åt våra ungdomar i Norrlands inland.

Lokaliseringen av kontoret för Inlandsinnovationen vill vi se i inlandet, gärna i Jämtlands län.

Maria Söderberg, C, kommunstyrelsens ordförande Krokoms kommun, Carina Zetterström, C, oppositionsråd Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel