Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välj nytt råd i Ragunda!

Annons

Ragunda kommuns kommunalråd Elisabeth Yngström, försöker i ett snyftreportage lägga all skuld på andra, medan hon själv och sossarna ser sig som helt obefläckade. Den högst ansvarige politikern har varit Yngström. Att inneha rollen som kommunalråd, när man representerar ett parti som inte har majoritet, ställer naturligtvis höga krav på lyhördhet. Yngström har inte visat den lyhördheten och just därför har hon också retat upp övriga politiker. Oppositionen har å sin sida svarat med ovederhäftiga anklagelser, riktade i första hand mot Yngström. Polsk riksdag har blivit resultatet.

Nu är alla så upprörda över att kommundirektören Åke Ljusberg, mitt i denna politiska röra valt att hoppa av. Även Ljusberg måste som den högst ansvarige tjänstemannen, ta sitt ansvar för sakernas tillstånd i kommunen. Det går inte, att som Ljusberg gjort, anklaga vissa politiker i vissa partier, samtidigt som han ”kammat” Yngström och ragundasossarna medhårs.

Mitt förslag är att fullmäktige väljer ett nytt kommunalråd, med lång erfarenhet av politik och som har ett hyggligt förtroende hos övriga politiker. En av de viktigaste egenskaperna hos en sådan person måste vara lyhördhet. Nästa steg är att man bildar en koalition mellan samtliga partier. Därefter anställer man gemensamt en ny kommundirektör. Det finns många intresserade som lätt kan mäta sig med Ljusberg. Efter detta skulle jag gärna se att samtliga partier gick till kommunvalet med exakt samma program, varefter man fortsatte samregerandet av kommunen, även under nästa mandatperiod.

Christer Siwertsson (M), och fritidsboende i länets vackraste kommun

Annons