Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välfylld marknad inleder sommaren

Mathantverkare, slöjdare och även politiska partier fyllde Vattudalstorget på lördagen där besökarna hade mycket att ta del av mellan regnskurarna.

Köpmannamarknaden i Strömsund drog till sig besökare hela dagen och mångfalden i utbudet spände över ett brett fält.

– Det är full fart, Konstaterar Gunilla Andersson som sålde ost från Raftsjöhöjdens Gårdsmejeri.

Sommarmånaden juni är på gång och turister samt hemvändare innebär en topp i försäljningen för gårdsmejeriet.

Det talas en hel del om närproducerad mat märks det hos dig?

– Jag tycker det och produkterna är så uppskattade, enligt Gunilla Andersson som säger att närproducerat generellt sett har en positiv klang numera och finns i medvetandet betydligt tydligare än för tio år sedan.

Några politiska partier hade positionerat sig på torget mellan marknadsstånden.

Är det någon valfråga som dominerar här än?

– Inte än men vargfrågan är intressant, speciellt ett sånt här område med samer, säger Marianne Eriksson hos Centerpartiet där företrädarna bjöd på gröna våfflor.

Hos Socialdemokraterna mitt emot konstaterar Karin Näsmark att äldreomsorgen har sparat så mycket att det inte finns mer att ta av om personalen ska orka upprätthålla kvalitén. Dessutom behövs mer pengar till fler platser inom förskolan, men hittills har politikerna sagt nej.