Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valfrihet i Gäddede

Annons

Moderaten Lars-Erik Bergman är upprörd över att Strömsunds kommun och landstinget tillsammans tänker fortsätta bedriva hälsocentral i Gäddede. Jag höjer på ögonbrynen och undrar var denna upprördhet över valmöjligheter kommer ifrån. Jag trodde att Moderaterna lovordade valfrihet för medborgarna. Privata skolor, privat sjukvård och privata apotek är något som Moderaterna ofta förordar just ur ett valmöjlighetsperspektiv för medborgaren. Att byta en utförare mot en annan ger ingen valmöjlighet. Vi Socialdemokrater vill ge Gäddedeborna möjligheten att välja mellan ett privat alternativ och en kommun- och landstingssamverkande hälsocentral med ambulans.

Som ledamot i Närvårdsnämnden har jag kunnat vara med och initiera samverkan med gränskommunerna på norska sidan. Jag tror att samverkan är lösningen i den yttersta glesbygden med litet befolkningsunderlag. Genom att samordna kommun- och landstingsverksamhet har vi kunnat samla resurserna och använda skattebetalarnas pengar på ett mer effektivt sätt än om vi hade bedrivit separata verksamheter. En samverkan med Lierne och Röyrviks kommuner på norska sidan skulle innebära ett större befolkningsunderlag och samla mer resurser för vård och omsorg i regionen.

Vi Socialdemokrater tror inte att ensam är stark – utan att samverkan och smarta lösningar är det bästa sättet att använda skattebetalarnas pengar på.

Susanne Hansson (S), ledamot i Närvårdsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel