Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välfärd med (S)

I sina försök att övertyga väljarna blir alla partier, i valtider, välfärdspartier.

Vi Socialdemokrater har varit ett välfärdsparti sedan bildandet 1886 och vi är det alla dagar om året i alla delar av landet. Vi vill ha en rättvis välfärd av hög kvalitet som finansieras gemensamt och kommer alla till del efter behov. Högeralliansen är inte trovärdig i sina försök att framstå som beskyddare av vård, skola och omsorg.

Vi har i fyra år kunnat utvärdera högerpolitiken och välfärden har, i deras prioriteringar, fått betala det högsta priset när skattesänkningar genomförts i storleksordningen kostnaden för svensk äldreomsorg. Bara under det senaste året har skattesänkningarna kostat 25000 anställda inom skola, vård och omsorg. Regeringen ärvde 70 miljarder i överskott som nu förbytts i ett stort underskott. Högeralliansen har varit tydlig i sin prioritering. Skatterna har sänkts med närmare 100 miljarder där 1 procent av befolkningen fått lika mycket som 25 procent av svenska folket tillsammans.

Det går att byta färdriktning, det är inte för sent, men då krävs det en socialdemokratisk politik på alla nivåer i kommun, landsting och riksdag. För politiken och prioriteringarna hänger ihop. Vi behöver en Rödgrön regering. En regering som inte bara pratar om välfärden utan också har en politik för den och som prioriterar den varje dag året om i hela landet och som inte bara pratar om den när det är valår.

Välj jobben. Minska klyftorna. Byt regering.

Katarina Nyberg Finn (S), kommunpolitiker Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel