Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valets viktigaste frågor

Annons

Vi höstens val ber vi väljarna i Östersund om fortsatt förtroende att styra kommunen. Vi vill att Östersund ska vara möjligheternas kommun där var och en, oavsett bakgrund, ska få möjlighet att växa och ta sin del i ansvaret. Det gör Östersund starkt.

Jobben är vår viktigaste fråga. Fler jobb ger stark ekonomi och möjlighet att utveckla skolan och vården, samtidigt som det ökar människors möjlighet att styra över sina egna liv. Vår politik ska vara att underlätta för människor att starta före-tag. Vi behöver attrahera investeringar, stödja och stimulera entreprenörskap och utveckla turism- och besöksnäringen. Vi vill investera i välfärsdsjobben och anställa fler i skolan, vården och omsorgen.

Vi socialdemokrater vill ha en rättvis välfärd av hög kvalitet som finansieras gemensamt och kommer alla till del efter behov. Det finns inga genvägar till kvalitet i omsorgen och skolan. Det kräver välutbildade lärare och omvårdnadspersonal.

De senaste fyra åren har mer än 800 nya förskoleplatser skapats. Vi vill fortsätta att anpassa och utveckla förskolan bla nd annat genom att erbjuda nattis för dem som behöver. Vi vill genomföra en storsatsning på kommunens skolor bla nd annat genom en modernisering av grundskolans lokaler och en ny framtidsinriktad gymnasieby.

Vi socialdemokrater vill utveckla och förbättra tillgången till bra mötesplatser för såväl barn, ungdomar och äldre genom att prova nya idéer. Vi vill också genomföra ett kraftigt kvalitetslyft för bättre mat i skolorna och till äldre. Nya äldreboende har byggts och snart sätts spaden i jorden för det tredje under denna mandatperiod. I dagarna inviger också Östersundsbostäder ett nytt seniorboende och fler är på gång för att möta den efterfråga som finns.

I dag möter allt fler unga stängda dörrar på väg in på arbetsmarknaden. Ungdomsarbetslösheten är rekordstor. Många unga kan inte vänta på att visa vad de går för.

De bär på ett fantastiskt tillskott av nya idéer, kunskap och erfarenheter. Det måste vi uppmuntra och ta till vara på. Det behövs en genomgående röd tråd för kommunens ungdomspolitik med bostad, utbildning, fritid, kultur och trygghet. Ett särskilt ungdomspolitiskt program ska tas fram under nästa mandatperiod. Där har kampen mot alla former av droger och missbruk fortsatt hög prioritet.

Östersund är möjligheternas kommun. Vi har en attraktionskraft och styrkor som kan skapa utveckling och jobb. Det finns en långsiktighet i vår politik för Östersund.

Den politiken har skapat en stark kommunal ekonomi som möjliggör viktiga investeringar för framtiden. Vi Socialdemokrater vill fortsätta arbetet med att utveckla ett attraktivt Östersund med framtiden i fokus.

Katarina Nyberg Finn (S)

Kommunalråd

AnnSofie Andersson (S)

Kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel