Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valet 2014 blir lätt

Enligt moderaterna Johan Johansson och Saila Quicklund artikel i LT 8 november måste vi utveckla kärnkraften. Utan billig kärnkraftsel kan inte vår tunga industri konkurrera på världsmarknaden. De nämner Finland som exempel. Vad jag kommer ihåg så har Finland stora problem med sitt nya kärnkraftverk och med slutförvaringen av atomsoporna. Det har blivit mycket dyrare än beräknat.

De nämner inget om att kärnkraftverken ofta står stilla på grund av tekniska fel (i Ringhals var det en kvarglömd dammsugare) och då blir det ett stort bortfall i elproduktionen. Om ett eller annat vindkraftverk skulle fallera märks det knappast. Samma gäller solceller.

Det hade varit klädsamt om de hade talat om konsekvenserna av uranbrytning i dagbrott! De är väl inte så naiva som de folkpartister jag hörde var positiva till uranbrytning i Oviken (efter brytningen blir marken mycket jämnare och då blir det lättare för bönderna att köra med traktorerna när de ska så och skörda).

De nämner inte heller att uranet är en ändlig resurs som förr eller senare tar slut men det är ju inte vårat problem. Det får våra barnbarn lösa.

En bra sak med deras artikel var att det nu blir mycket lättare att rösta 2014. Det är nämligen bara Vänstern och Miljöpartiet som vill avveckla kärnkraften av alla riksdagspartierna!

Sven Berg, Kvitsle, Mattmar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel