Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valentina Ingelsson

Vår väninna, Valentina

Ingelsson, avled hastigt den 21 april, 60 år gammal.

Valentina föddes 1949 och växte upp i en liten by i Ukraina. Familjen levde under knappa förhållanden men livsglädjen och drömmen om ett bättre liv resulterade för henne i civilingenjörsexamen i metallurgi. Många år arbetade Valentina som civilingenjör på olika statliga anrikningsverk i forna Sovjetunionen och Ukraina ända tills längtan efter familjelivet och kärleken ledde henne till Sverige.

Här utbildade hon sig till undersköterska och arbetade inom äldreomsorgen.

Valentina var en varm, positiv och oerhört familjekär människa. Hon gav ett grundmurat stöd för sin älskade make och som en riktig kämpe gav hon aldrig upp kampen mot hans sjukdom. Valentina var otroligt mån om hela sin familj och sina släktingar i Ukraina och tid fanns alltid för samtal med grannar och vänner.

Valentina hade även i yrkeslivet ett stort socialt engagemang med omvittnad förmåga att möta och behandla människor oberoende av rang eller ställning som inte minst hennes vårdtagare fick erfara. Hon satte alltid andra i första rummet. Hon hade alltid tid och kraft för att hjälpa till och det är något som alla kommer att minnas och sakna.

Många här i Östersund kommer att sakna Valentina, vare sig om man var nära vän eller bara någon som hejade på henne. Hon pratade alltid med alla hon mötte och spred alltid en glädje runt sig. Det hon gav och det hon var kan inte på något sätt fyllas av någon eller något annat.

Vi är tacksamma för alla fina minnen vi bär med oss tills vi träffas igen!

Ekaterina Spirina med några vänner