Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtogs på toaletten

En ung kvinna blev fasthållen inne på toaletten med tre män därinne som hjälptes åt att våldta henne.

De här uppgifterna väger tungt när tre män i tisdags åtalades misstänkta för grov våldtäkt i en bostad i Östersund på kvällen den 10 januari.

Männen, 33 år, 29 år, och 21 år gamla har suttit häktade sedan mitten på januari. Under tiden polisen hållit förhör och utrett vad som hände har en del stödbevisning tillkommit i utredningen.

Fyra personer som befann sig i lägenheten har gjort iakttagelser som åklagare Märta Warg anser styrker att alla tre männen varit inne på toaletten när den unga kvinnan hade gått in där.

Hon lät rädd och skrek från toaletten under tiden som dörren var stängd, framgår det av vittnesuppgifter i åtalet.

Direkt efteråt berättade den utsatta kvinnan för personerna i lägenheten om sexuella övergrepp och att hon blivit tvingad till saker därinne.

Två av männen åtalas för grov våldtäkt och en av dem för medhjälp till grov våldtäkt.

I andra hand yrkar åklagaren på att en av männen, 29-åringen, är skyldig till våldtäkten och att de andra två hjälpt 29-åringen genomföra brottet; genom deras närvaro och genom att hålla för toalettdörren.

Samtliga förnekar brott och under förhören har männen inte velat kännas vid anklagelserna. Ingen av dem är hemmahörande i länet.

Minimistraffet för grov våldtäkt är fyra års fängelse.

Två av männen är också misstänkta för narkotikabrott i samband med eget bruk. De kan ha varit påverkade under tiden som den misstänkta våldtäkten inträffade, framgår det av en annan del i utredningen.

Analyser i samband med provtagningar från männen visar spår från användning av cannabis den 10 januari, eller dagarna dessförinnan.