Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtäktsutredningen i Strömsund kan läggas ned

Fortfarande står utredningen kring den våldtäkt som anmäldes i Strömsund i början på april mer eller mindre still. Och nu kan den komma att läggas ned.

Det var i början på vecka 15 som polisen i länet tog emot en anmälan om våldtäkt som då skulle ha skett någonstans i Strömsunds kommun. Enligt uppgift ska det varit en ung flicka som utsatts för brottet.

Polisen som har jobbat med fallet och åklagaren Eva-Lena Rimér, som är förundersökningsledare, har hela tiden varit väldigt förtegen med uppgifter kring fallet.

Polisens kriminaltekniker skickades dock snabbt från Östersund till den misstänkta brottsplatsen i Strömsunds kommun för att säkra eventuella bevis.

De senaste veckorna har utredningsarbetet inte lett till några genombrott. Ingen misstänkt har figurerat. Och läget är nu, flera veckor senare, detsamma.

– Det är stiltje. Jag vet faktiskt inte riktigt hur det ska gå. Jag får se om det händer något och hoppas att det gör det, säger Eva-Lena Rimér.

Men utredningen fortgår?

– Ja än så länge, men blir det inga mer framsteg så får jag fundera på om jag måste lägga ned.

Finns någon misstänkt?

– Nej, vi har ingen misstänkt. Det är väl det som är problemet.

Några vittnen?

– Nej, inga direkta vittnen, då hade de väl ingripit kan man hoppas.