Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsman fasthållen i väntan på polis

Efter larm om misshandel i en by i Härjedalen åkte två personer ut i väntan på ambulans, för att omhänderta en man som blivit misshandlad

Händelsen inträffade vid 01-tiden och på platsen för misshandeln påträffades en man med skador som efter ett tag fördes i väg med ambulans för vård.

Enligt polisen blev två tjänstemän som assisterade, i väntan på att ambulansen anlände, hotade av den misstänkte gärningsmannen. De tvingades hålla fast honom i väntan på att polis anlände till byn.

Mannen som är i 40-årsåldern var klart berusad och greps för misshandel och hot mot tjänsteman.

I Östersund inträffade en misshandel utomhus senare på natten. Vid 02.30-tiden påträffades en man på Stortorget, nedslagen av okänd gärningsman.

Han fördes till akuten av en polispatrull och anmälan om misshandel är upprättad inför fortsatta spaningar efter gärningsmannen.

I ett annat fall har två män, 26 och 27 år, anhållits misstänkta för grov misshandel på Kyrkgatan vid 23.30-tiden på lördagskvällen. De ska ha sparkat och slagit två andra män och riktat sparkar mot huvudet när de låg ned på marken.

Polisen utreder också ett misstänkt rånförsök mot en en rullstolsbunden man i 40-årsåldern på Köpmangatan, strax efter klockan 20 på lördagskvällen.

Där handlar det om att två gärningsmän slet ut mannen från hans rullstol och misshandlade honom. De ska ha sökt igenom kläder och fickor utan att få med sig något. Därefter sprang männen från platsen i riktning mot Badhusparken. Ingen misstänkt fanns på söndagskvällen.