Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam tandläkare anmäld

En tandläkare i länet anmäls för att ha behandlat sina patienter med bryska vårdmetoder. Det är en tidigare arbetsgivare som gjort anmälan för att hindra tandläkaren från att kunna jobba vidare inom branschen.

Annons

Tandvårdskliniken som lämnat in anmälan till Inspektionen för vård och omsorg säger sig ha haft problem med tandläkaren under flera år.

"Vi började ganska snabbt få signaler om att patienter blev bryskt behandlade och ville gå hos en annan tandläkare eller helt sluta att gå hos oss", skriver den tidigare arbetsgivaren i anmälan.

Den anmälda tandläkaren misstänks ha brutit mot allmänna vårdrekommendationer, slarvat med journalföring och varit frikostig med utskrivning av läkemedel.

Arbetsgivaren uppges även ha tvingats koppla in psykolog för att få ordning på konflikter på arbetsplatsen som enligt anmälan ska ha orsakats av tandläkarens samarbetssvårigheter.

Händelserna som ligger till grund för anmälan ska ha inträffat från 2008 och några år framåt.

"Vi har ett ansvar att förhindra att fler patienter får bristfällig behandling, så vi känner oss förpliktigade att göra en anmälan till IVO", skriver klinikchefen om motiven till varför anmälan blivit gjord ett och ett halvt år efter att tandläkaren lämnat den aktuella kliniken.