Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valdemar Hallqvist

/

Valdemar föddes den 26 maj 1918 i Storåbränna. Föräldrarna Jonas och Gertrud fick tolv barn.

Annons

Valdemar började tidigt arbeta i skogen, något han fortsatte med hela arbetslivet. På 50-talet utbildade han sig till skogsrättare. 

Han träffade Emma från Lövhöjden och de gifte sig 1943 och fick tre barn tillsammans. Efter cirka fem år i Lövhöjden flyttade de till Storåbränna och 1951 tog Valdemar över hemgården Sånnflon.

Valdemar var en engagerad föreningsmänniska och satt även med i kommunfullmäktige. Senare blev han även ordförande för PRO. Ett stort intresse var även älgjakten och han var under många år jaktledare för Lakavattnets jaktlag.

Efter att han blev sjukpensionär gick Valdemar en kurs i oljemålning som ledde till många vackra målningar. Även trä och näverslöjd var något han var duktig på. Svepaskar, knivar, näverburkar och smörknivar var bara några av de alster som tillverkades i snickarboden.

Han hade alltid tid för sina älskade barnbarn som fick en duktig läromästare i konsten att fiska och jaga. Stor lycka för Valdemar var att när han slutade jaga så tog barnbarnet Åsa över jakten. Även barnbarnet Emil har börjat jaga.

Sista åren kämpade Valdemar med demens, som gjorde det svårt både för honom och för oss anhöriga.

De sista två åren bodde han på Österbo, Föllinge, där han fick det bra. Vi kommer att minnas Valdemar med glädje.

Mer läsning

Annons