Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökt när Frösön bjöd in till testspel

Efter sommarens succé i damtvåan var det många som svarade när Frösö IF bjöd in till testspel.
– Jag är ganska säker på att den handfull nyförvärv vi behöver fanns på plan i torsdags, säger tränaren Henrik Lundqvist.

Annons
Frösöns tidigare försök att bjuda in spelare från andra klubbar för testspel har inte alls fallit väl ut.
– Det har helt enkelt inte funnits några intresserade ... nu hade vi 14 spelare på planen och ytterligare tre som stod på sidan om med småskador, berättar Henrik Lundqvist om torsdagens evenemang på Lövsta.
Orsaken till att så många kom?
– Sommarens framgångar är så klart viktiga, jag tror det har märkts att vi haft ett härligt go i laget och det lockar.
Hur många spelare är ni på jakt efter?
– Vi har bra egna produkter som trycker på underifrån, men de behöver få lite mer tid på sig ... därför skulle det vara bra om vi kunde få in fem, sex tjejer utifrån.
Fanns de med på träningsmatchen i torsdags?
– Det tror jag absolut, jag skulle nästan tro att vi får några namn klara redan till veckan.
Var det några som imponerade extra?
– Sunisa Daennabua från Strömsund var ju fantastiskt duktig. Lisa Landén från Ope imponerade, Johanna Björklund från Brunflo, Anna och Madde Ersson från Ope ... jag skulle kunna radda upp hur många namn som helst, säger Henrik Lundqvist.
Varför ska tjejerna välja just Frösön?
– Först vill jag säga att nu när det finns tre länslag i tvåan tycker jag att spelarna ska vara ganska noga när de väljer klubb, känna efter och göra ett helt individuellt val.
– Men det vi erbjuder är bra miljö att spela fotboll i men också en bra miljö utanför planen ... det finns en härlig "Frösökänsla" i laget, säger Henrik Lundqvist.
Något som ska bidra till att göra träningsmiljön positiv är en kraftigt förstärkt ledarstab. Två huvudtränare plus en fystränare med fotbollskompetens ska leda den dagliga träningen, till detta tillkommer två lagledare (Marie Jansson och Eva-Lena Hagström) och en sjukgymnast (Per Grönlund).
De två tränarna som ska arbeta sida vid sida med Henrik Lundqvist är ännu inte spikade.

Mer läsning

Annons