Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vålådalen väcker liv i orienteringstävling

Efter åtta års uppehåll blir det på nytt orientering i Vålådalen. Den populära ”Midsommarträffen” återuppstår, men nu under namnet Vålådalens 3-dagars och med ett nytt datum, 3–5 juli nästa år.

Annons

Det är en efterlängtad nyhet för orienterare från hela landet eftersom tävlingarna i Vålådalen under sin tid 1978- 2001 som mest samlade nära 800 deltagare på 90-talet. Vålådalen står nu som arrangör med Oskar Svärd som tävlingsledare och med Frösö IF, Östersunds OK och Brunflo IF som medhjälpare.

Tävlingarna inleds med en sprint på fredagskvällen, medeldistans på lördagen och långdistans med jaktstart uppe på fjället på söndagen, säger Torgny Pettersson, ÖOK, som ansvarar för kartorna, och Hasse Swartz, Frösön, som är en av banläggarna.

Nyheten presenterades vid distriktsförbundets OL-ting, där också riktlinjerna för nästa års Fjällorientering i Tänndalen den 30 juli- 1 augusti drogs upp. Där kan det bli nya klasser med större årsintervaller för att få fler patruller i varje klass.

Slår tävlingen i Vålådalen väl ut kan det i framtiden också bli en fjällvariant av den rikskända Klassikern. Norska Ålens IL i Tydalen kör nämligen en 2-dagars fjällorientering i mitten av juli och är intresserade av ett samarbete. Det skulle då bli tre Fjällorienteringar på raken i Vålådalen, Tydalen och Tänndalen under samlingsnamnet ”Fjällorsken” eller varför inte ”Fjällklassikern”.

Mer läsning

Annons