Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Val av väg till vuxen

Efter att under flera år ha blivit bombarderade med information från de skolor som vill ha dem som gymnasieelever är dagen nu här.

Det är dags för niondeklassarna i länet att bestämma sig hur de vill spendera de kommande tre åren i skolan. Ställningstagandena är många innan valet kan göras. Blir det på ett yrkes- eller studieförberedande program? Vilken skola ska jag välja?

På måndag 3 februari är det sista dagen att göra valet till gymnasierna i Jämtlands län. Studievägledarna har bråda dagar att rådgöra med elever och föräldrar.

Eleverna i klass 9V på Östbergsskolan på Frösön har funderat länge och de flesta har gjort sina val. Men det faktum att de varit ett mål för en koncentrerad marknadsföring i det fria skolvalets tidevarv, har gjort att de tror att valet kan uppfattas som mer avgörande än det egentligen är.