Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vakter skyddar tv- och radiomasterna i Sveg och Brattåsen dygnet runt

Misstankar om att det var ett sabotage som orsakade att en radio- och tv-mast utanför Borås rasade medför att säkerheten nu höjs vid alla master i landet. Vakter kommer att finnas vid masterna i Brattåsen och Sveg.

– Eftersom sabotage inte kan uteslutas så kommer alla stora master att bevakas av vakter. Det är en rutinåtgärd som vidtas eftersom det finns misstanke om brott, säger Paul Roswall vid Teracoms presstjänst.

Vakterna kommer att vara stationerade vid masterna i Brattåsen som ligger på Annersia sett från Östersund och Sveg dygnet runt.

Brattåsen och Sveg hör till de 54 stora master som har hög kapacitet, De är därmed extra viktiga för Teracoms nät.

Den drygt 300 meter höga masten utanför Borås bröts av under söndagskvällen. Under måndagseftermiddagen avslutade polisen sin tekniska undersökning av området runt den kraschade masten. En del spår har säkrats.

– Vi är hundra procent säkra på att det handlar om sabotage. Vi har gjort flera fynd som tyder på att det är sabotage, säger utredningsbefälet Jan Johansson, skriver Borås Tidning.

Polisen ska nu närmare analysera resultaten från den tekniska undersökningen.

Enligt Borås Tidning har de maskerade personer som på en video synts klättra i masten nu avförts från utredningen. Polisen har förhört delar av gruppen och konstaterat att de inte har något med sabotaget att göra.

Masten vid Brattåsen drabbades 12 april av att en staglina brast. Det skedde när personal höll på med ett arbete. Ingen personal skadades.

Läs tidigare artikel:

Efter sabotaget i Borås – masten i Brattåsen bevakas dygnet runt