Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vaknade naken

På tisdagen kommer domen i det uppmärksammade gruppvåldtäktsmålet.

Länstidningen har tittat närmare på vad som hände.

Det var fredagen den 10 januari som tre män, 21, 29 och 31 år gamla, hamnade på fest i en lägenhet i centrala Östersund.

På festen fanns även en ung kvinna som de inte kände. En hel del alkohol dracks på festen.

De tre männen och kvinnan hamnade inne på toaletten tillsammans efter ett tag. Där har kvinnan inledningsvis haft frivilligt sex med en av männen. Men någonstans har det spårat ur och versionerna om vad som hänt skiljer sig markant åt.

Männen greps senare under helgen av polis. Från början förnekade de att över huvud taget ha varit på fest med kvinnan. I senare förhör har de medgett att åtminstone en av dem haft sex med kvinnan men att det hela tiden var frivilligt.

Kvinnan har bara vaga minnesbilder av hur det hela slutade inne på toaletten men har uppgett att hon försökte "slingra sig som en orm" för att komma undan.

När hon vaknade till liv var hon naken på underkroppen.

En omfattande DNA-spårning har gjorts på kvinnan och männen. På en av männens händer har DNA hittats som enligt SKL, Statens kriminalteknologiska laboratorium, sannolikt är kvinnans.

Förutom den tekniska bevisningen så finns fyra vittnen från festen som bekräftar att kvinnan och de tre männen gick in på toaletten tillsammans.

I samband med händelsen så försvann även kvinnans plånbok. Den påträffades i den bil som de tre männen åkte i när de greps. Hur den hamnat där vet de inte och de förnekar att de stulit den.

Två av männen har även testat positivt för hasch och är åtalade för ringa narkotikabrott. En annan av männen är åtalad för urkundsförfalskning.

Döms männen för grov våldtäkt är minimistraffet fyra års fängelse. Ingen av männen är hemmahörande i länet.