Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vagnar bärgas efter norsk tågolycka

De två godsvagnar som hamnat i vattnet vid den dramatiska tågolyckan i Oslo bärgas i dag. Röjningsarbetet pågår för fullt. Inga ytterligare skadade eller döda har hittats under natten.

– Röjningsmanskapet har börjat lyfta de två godsvagnarna. De ska därefter fraktas tillbaka till Alnabru för närmare undersökning, sade polischefen Vidar Hjulstad på torsdagsmorgonen.

Efter olyckan i onsdags, då godståget skenade flera kilometer genom den norska huvudstaden innan det kraschade mot en terminal, rivs byggnader nu i olycksområdet. Syftet är att göra det säkert för personal att finkamma det, så att det säkerställs att alla offer har hittats.

Tre män dog i olyckan, medan två män och en kvinna är inlagda på Oslo universitetssykehus Ullevål. Den 35-åriga kvinnan var under natten mycket illa däran.

NRK rapporterar att olyckan på Sjursøya kan leda till flygbränslebrist på Gardermoen. I vanliga fall fraktas flygbränslet från Oslo hamn till huvudstadens stora flygplats med tåg, men den vägen är nu stängd. Det är oklart om tankbilar har tillräcklig kapacitet för att täcka behovet.