Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våga enas om skolpolitiken

Alla vill äga skolfrågan och förvirringen i debatten har med åren bara blivit större och större.

Nu måste det bli ett slut på denna eviga maktkamp inom skolpolitiken som inte leder till något annat än kortsiktighet och förvirring. Alla måste ta sitt ansvar och se skolutveckling från ett barn- och elevperspektiv med kontinuitet och framförhållning som håller längre än en mandatperiod.

Vi har inte råd att i mänskliga resurser dra åt olika håll när det gäller skolans utveckling. Det är av största vikt att vi samarbetar över partigränserna för att nå samma mål i skolan utifrån den enskilde elevens behov.

Vågar inte vi politiker enas om att ha ett gemensamt mål för våra barns och ungdomars utvecklings- och utbildningsmöjligheter kommer flera ungdomsgenerationer bli offer för att vi ska profilera våra partier och personvalsplaster!

Därför vill vi socialdemokrater förbättra grundskolan, gymnasieskolan och samtliga vidareutbildningar så att varje människa ska kunna få sin kompetensutveckling så individuell och så nära sin verksamhetsmiljö som möjligt.

Min vision är ett samhälle där barn och ungdomar möts rättvist och på lika villkor, där alla får en bra start i livet. Det är bara trygga människor som vågar möta det nya och okända och som vågar vara goda medmänniskor.

Min uppmaning till alla politiker är att vi skulle kunna enas om följande inriktning för alla skolformer:

En skola där ingen vill skolka.

En skola som minskar utslagningen och öppnar nya vägar.

En skola där de som behöver extra stöd ska få det utifrån det individuella behovet.

En basutbildning som är så bra att betygen kan avskaffas.

Ingen ska lämna skolan med ett icke godkänt.

Tillsammans kan vi forma framtiden för våra barn och unga människor.

 

 

Elisabet Yngström (S), fd kommunalråd, Ragunda kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel