Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vädra ut i Rosenbad

Jag behöver hjälp. Hoppas du vill vara med och hjälpa till, för vi behöver vara många om vi ska lyckas med uppdraget.

Annons

Vilket uppdrag pratar jag då om? Jo, att tömma Rosenbad på hyresgäster. Att låta nuvarande invånare betala hyra för ytterligare fyra år har vi inte råd med.

Vi lever i ett Sverige som är kallare än på mycket länge. Snåla vindar viner och samhället håller på att frysa till is. Det finns inte längre en varm hand som tar hand om oss när vi behöver. Vassa armbågar och tjock plånbok är melodin för att klara sig och den som inte har de förutsättningarna står sig slätt. Ett sånt samhälle vill jag inte leva i.

Arbetslösheten är hög. De som haft oturen att drabbas har snabbt insett att försäkringen som skulle vara till hjälp numer är ett skyddsnät med mycket stora hål i. Sjukskrivna har också drabbats hårt. Numer beräknas sjukdom i dagar och inte efter symptom. Sen spelar det ingen roll om du är frisk eller inte.

Sjuka och arbetslösa har blivit lovligt jaktbyte. Jaktlicensen utfärdades i september 2006. Tack och lov räcker den bara till i år och ska inte förnyas.

Vi behöver en ny regering som tar ansvar för vårt land. En regering som skapar ett land där alla får plats. Oavsett förutsättningar.

Vi behöver varje arbetad timme i landet. Varje arbetad timme genererar skattepengar som håller välfärden i gång. Varje arbetad timme ökar köpkraften som håller Sveriges ekonomi igång. Då är det tragiskt att se hur kön till kommunernas socialkontor ökat dramatiskt. Högerregeringens oförmåga har fått allt fler att stå utanför arbetsmarknaden.

Jag behöver hjälp. Jag behöver hjälp med att tömma Rosenbad på hyresgäster. Ställer ni upp med flytten i september?

Annika Kallin, (S)EKO-medlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel