Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vädermix med regn på julafton

Räkna med blidväder på julafton. Småsnö som övergår i regn också blåser det upp till 20 meter per sekund på sina håll.

Börtnan hade näst kallast i södra Norrland natten mot måndagen med minus 11,5 grader. I Höglekardalen sjönk temperaturen till minus 11,1 och Dravagen rapporterar om minus 8,6 grader.

Faktum är att julen kommer att bli en varm och relativt blöt historia i hela länet. Egentligen ska man bo i norra Norrland om man vill promenera i knarrig snö och känna kylan bita på kinderna.

– Det är för årstiden mycket varmt väder. Det är inte bara i Götaland och Svealand som det är milt, även i södra och mellersta Norrland är det varmare än normalt, säger meteorologen Martin Hedberg till Aftonbladet.

Så här ser prognoserna ut för länet:

Östersund:

Det blir några få ynka minusgrader på morgonkvisten på julaftonsmorgonen och det kommer att småsnöa, men framåt eftermiddagen, tidiga kvällen, beräknas regnet komma.

Det blir plusgrader även på onsdagen och torsdagen, men framåt fredagen kan vi äntligen räkna med minusgrader ner till sju till åtta minus.

Sveg:

Det kommer att regna strax efter lunch på julaftonen och plusgraderna håller i sig fram till fredagen.

Storlien:

Västjämtland får, liksom övriga länet, blidväder med plustemperaturer på ner till tre grader. Men enligt SMHI kommer det i alla fall inte att regna.

Hammarstrand:

Området kring Hammarstrand kommer faktiskt att nå temperaturer på 16 minusgrader natten mot julaftonen, men den som räknar med långkalsongväder kan glömma det. Termometern stiger till strax över noll under dagen och så här kommer det att se ut till fredagen. På annandag jul kan östjämtland räkna med blötsnö och regn.