Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad vill VV i Åre?

Annons

Västjämtlands Väl, VV, säger sig vara ett öppet parti och ni lovar allt till alla. Ni slår er på bröstet och skryter vitt och brett om hur många förbättringar ni genomfört under er mandatperiod. Som jag kommer ihåg så är det tillsammans med Alliansen ni har kunnat genomföra de förändringar som är gjorda. Under min tid som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden har inte Västjämtlands Väl drivit någon politik överhuvudtaget. Ni har inte tagit några som helst initiativ. Nej, där har er politik varit mycket flat. Att sedan kalla både kommunens tjänstemän och andra politiker för inkompetenta gör inte samarbetsklimatet gynnsamt.

Ni påstår att ni har genomdrivit en hel del förbättringar under denna mandatperiod. Att hindra storskalig vindkraft är, som ni inte var ensamma om, det enda som jag kan komma på att ni tydligt har fått igenom. Ni påstår att ni har renoverat köken. Initiativet till renovering av Notvallens kök skedde innan ni hade tillträtt. Mikael Sundman (VV) påstår att ni har försökt driva igenom bygget av 178 nya hyresrätter utan att få med er resten av Alliansen. Om ni i denna fråga syftar till de potentiella möjligheterna som Årehus VD presenterade angående nya hyresrätter i Åre med omnejd så var vi alla partier överens om att det var intressant och därför fortsätter arbetet för att hitta former för att i slutänden kunna erbjuda attraktiva hyresrätter. Visst ser det bra ut i en valkampanj att skylla på övriga partier när man inte har hunnit ro i land med sina utlovade vallöften. Men detta stämmer föga med sanningen.

Maria Kjellström, VV påstår att det är för många yrkespolitiker i Åre kommun, jag påstår tvärt om. Vi har för många deltidspolitiker! Det finns flera exempel på medborgare som fått politiska uppdrag i vår kommun men som varit tvungna att tacka nej för att det har varit en omöjlig uppgift att kombinera ett vanligt arbete tillsammans med det stora ansvar som det innebär att vara ytterst ansvarig för den kommunala service vi erbjuder våra medborgare.

Fler yrkespolitiker skulle även underlätta i rekryteringen av att engagera medborgare i våra politiska partier, något som är en utmaning idag.

Till sist undrar jag, hur ser er budget ut? Ni lovar en massa, hur har ni tänkt finansiera detta valfläsk? Höja skatten?

Anna-Karin Vernberg (M), Ordförande Moderaterna Åre

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel