Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad ska det bli av mig?

Jag är långtidssjukskriven med skulder hos Kronofogden, står utanför jobbskatteavdrag och annat som hör till den arbetande delen av befolkningen och kan väl av många ses som mer tärande än närande. Men likväl är jag en människa med samma behov som andra, tak över huvudet för mig och min familj, mat på bordet och kläder på kroppen.

Min inkomst är låg och osäker, eftersom sjukskrivningen kan vara borta i morgon och få, om ens någon hyresvärd vill hyra ut till en som finns hos Kronofogden eller har en låg eller osäker inkomst. Så vart skall vi ta vägen vi och alla andra som är i samma situation? Vem vill ha oss som hyresgäster?

Det här har förändrats över de senaste 10-15 åren, allt har blivit hårdare för oss som lever på marginalen. Rehabiliteringen för långtidssjukskrivna fungerar inte, utan man förväntas själv ordna plats för arbetsprövning, arbetspraktik och se till att rehabiliteringen fungerar.

Men utan kontakter och ibland ork så går det inte. Ibland känns oron som en förlamning i kroppen och vad ska det bli av min son, som har en lättare Asperger?

Men störst är oron för att inte ha någonstans att bo, det bryter ner och förminskar. Jag drar mig för att söka bostad, fastän jag måste. Den plågan vill jag helst inte utsätta mig för. Det känns ungefär som i skolan för dem som aldrig blev valda eller valdes sist när det till exempel skulle spelas fotboll. Jag drömmer om en fyra som jag har råd med, med plats för mina döttrar då de kommer på besök, en trädgård att vistas i, en öppenspis för värmen och ljuset. Jag funderade länge om jag skulle underteckna med mitt namn. Men skammen för ens egen situation är för stor och jag är just nu och här för feg, tyvärr.

Oro utan slut

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel