Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad menar förskolechefen?

Annons

Till Anders Byström, chef för Barn- och utbildningsförvaltningen i Östersunds Kommun: ”Det är fullkomligt normalt att man ska vara på sin arbetsplats under sin arbetstid. Ska man göra något annat ska man ta semester.”

Så blev du citerad i tidningen med anledning av att förskolepersonal och barn genomförde en demonstration den 12 mars mot kvalitetssänkning av förskoleverksamheten i Östersunds Kommun. Är citatet korrekt? Skall vi då tolka det så att om vi vill åka till Jamtli med förskolebarn så skall vi ta semester? Om det finns en bra pulkabacke utanför förskolans gård och vi vill utnyttja den, skall vi ta semester? Tror du att vi jobbar i kontorslandskap? Det tror du nog inte, men formuleringen är i bästa fall klantig, i värsta fall ett uttryck för rädsla.

Är du rädd för oss, Anders? Du vet säkert att du och dina kollegor i administrationen är amatörer när det gäller pedagogik och vi i verksamheten är proffs. Själv har jag arbetat på golvet som förskollärare sedan 1975 och samhällsorientering har alltid varit en självklar ingrediens i det pedagogiska konceptet. Jag tog till exempel förskolebarn med mig på studiebesök till kvarteret Mullvaden i Stockholm när det ockuperades på 70-talet.

Att det överhuvudtaget antyds att något fel har begåtts den här gången luktar så att man får lust att kontakta Amnesty International.

Jag vill betona att dessa synpunkter står jag för själv, och även om det finns en och annan som tycker lika så vädjar jag till dig och de andra makthavare som du konsulterar att straffet för denna insändare endast drabbar mig och ingen annan. Uppsägning är okej, jag skall ändå gå i pension om 1,5 år.

Mer läsning

Annons