Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad menar Försäkringskassan?

Vad menas i Försäkringskassans vision? Den lyder. "Vår vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning".

Hur tyder ni handläggare och ansvariga på försäkringskassan detta? Vad menar ni med orden trygghet och att livet tar en ny vändning? Jag undrar också över tryggheten när läkare sjukskriver mig, jag stannar hemma för att rehabiliteras och får efter två till tre veckor reda på att det övervägs att jag skall få avslag på min sjukpenning.

Det står också att jag bör återgå i tjänst snarast. Jag som är sjuk skall dessutom bevisa att jag är sjuk till försäkringskassan. Jag skall höra av mig, överklaga etc. Som sjukskriven är detta ofta svårt. Försäkringskassans handläggare har makten. Beroende på handläggare så bedöms läkarintygen olika.

Orden i intygen är viktigare än personers sjukdomstillstånd. Att vara sjuk är inget man önskar. Att gå till läkare gör man ju för att man har behov av hjälp. Hur kommer det sig då att någon på ett kontor kan bedöma min sjukdom och rycka undan min trygghet? Politiken måste också bli tydligare i vad som menas med trygghet i samhället och när livet tar en ny vändning.

Tryggheten försvann för mig och livet har tagit en ny vändning.

KKJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel