Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad menar försäkringskassan?

Min fru jobbar som skolstäderska. Förra sommaren drabbades hon av svåra ryggsmärtor och andningssvårigheter, varvid läkare konstaterade dubbelsidig lunginflammation och hjärtflimmer.

Hon blev inlagd på sjukhus en tid, varefter hon använde sin semester (5 veckor) som rehabilitering för att inte belasta försäkringskassan. Efter det var hon på återbesök hos läkare och blev sjukskriven någon månad, vilket föranledde en handläggare på försäkringskassan att ringa och undra om det verkligen var nödvändigt att vara sjukskriven.

Efter en tid ansåg läkaren att två timmar om dagen kunde vara lämpligt att börja prova att jobba, men min fru ansåg sig kunna försöka med fyra timmar, vilket hon också gjorde, trots ryggsmärtor och var således sjukskriven till hälften, blev sedan kallad till röntgen, där det konstaterades att hon hade blivit sned i ryggen och enligt läkarintyget kunde utföra lättare arbete, vilket läkaren kryssade för.

Hon bestämde sig dock för att, trots smärtorna, gå upp till 75 procent och vara sjukskriven resten (hon har ju bara ett år kvar till pensionen) men då slog försäkringskassan till direkt och utförsäkrade henne, bestämde tid hos Arbetsförmedlingen, där det avgjordes att hon skulle stå till arbetsmarknadens förfogande 25 procent, men på grund av sina ryggsmärtor kan hon inte ens ta jobb som handläggare på försäkringskassan, eftersom hon måste upp med jämna mellanrum och röra på sig. För att slippa bråka har hon nu gått upp till heltid. För att få ändring på reglerna, tänk på det, ni som trodde ni tillhörde noblessen och röstade fram regeringen Reinfeldt, kom ihåg ert ursprung.

En som redan är pensionär gu'skelov

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel