Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad menar Alsens föräldrar?

Annons

Den 8 september skickade ni Alsenföräldrar en skrivelse till barn- och utbildningsnämnden där ni redovisar att samtliga föräldrar till barnen vid Hovs skola överväger att flytta sina barn till Västbygdens skola. Tre dagar senare kunde vi höra i Radio Jämtland att ni egentligen inte alls har några sådana planer. Om en sådan brist på upp- riktighet och ärlig vilja präglar umgänget, är det inte lätt att föra konstruktiva samtal.

Man kan inte kompromissa genom att ge upp delar av en skola. Antingen ger man upp skolan eller också har man den kvar. Vi tänker inte ge upp vår skola, vi tänker ha den kvar! Vi har hela tiden sökt en samförståndslinje med Er i Alsenbygden, som går ut på att vi skall försöka försvara båda skolorna så långt det är möjligt. Vår skola står stark och vi ser optimistiskt på möjligheterna att stärka den ytterligare på sikt.

Det bästa som skulle kunna hända är att det flyttar in några barnfamiljer till Alsenbygden. Vår gemensamma strävan mellan bygderna borde vara att tillsammans komma upp till 60–70 elever. Där går enligt sakkunskapen gränsen för att det skall vara fysiskt möjligt att bedriva undervisningen i endast en av skolorna. Både Alsen och Västbygden har, enligt vår mening, potential att utvecklas och få ett stabilt underlag för våra skolor. Låt oss alltså mötas i denna anda och börja behandla varandra med ömsesidig respekt! Då kan vi bilägga denna uppslitande skolstrid och samarbeta för att åstadkomma goda förutsättningar för våra invånare till ett gott liv både i Västbygden och Alsen!

Kurt Folkesson ordf. Västbygdens byalag, Peter Hallberg, Representant föräldragruppen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel