Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad har hänt med Nike Bent?

/
  • Nike Bent har inte fått den start på världscupen som hon önskat sig. Foto: Scanpix

Nike Bents premiär i världscupen blev inte alls som hon tänkt sig. Placeringar i botten på resultatlistorna och flera sekunder efter vinnarna tär på självförtroendet.
– Det var inte alls speciellt roligt, säger hon.

Annons
Det hela utspelade sig i Lake Louise, Kanada, och började i fredags med störtlopp. Nike Bent åkte in på 56:e plats vilket var tredje sämsta tid i mål och över fyra sekunder efter Lindsey Vonn, USA, som vann.
Störtloppet i lördags blev sedan inställt på grund av snö och vind. I söndagens super-G blev det inget fall framåt för Nike Bent. En 50:e plats, femte sämsta tid, och nästan tre sekunder efter segrande Nadia Fanchini, Italien.
– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är inte nöjd. Jag är besviken på mig själv, att jag inte kunde få till det i början. Jag åkte dåligt, jag hade inget självförtroende inför super-G efter störtloppet, säger Nike Bent.
Hur var det i störtloppet, hände det något på vägen ner?
– Det var dålig sikt och jag är inte den som är vassast i världscupen när det är dålig sikt. Det är något jag måste jobba på. Sen vill jag inte skylla på något, men det blev inte bättre av att jag hade imma på glasögonen, säger Nike.
Vad ligger bakom det här, har du tränat dåligt?
– Jag vet inte vad jag ska säga, för det har gått bra på träningen. Jag tror att det är en kråka i huvudet som retas lite med mig. För jag vet inte vad det är, jag har ingen aning. Nu var det dåliga förhållanden båda dagarna, jag vet inte om det har med min krasch att göra, att jag omedvetet höll igen.
Vad säger tränarna, gör du något fel?
– Jo, i störtloppet var det många misstag i åket. Känslan i super-G var att jag inte skapade vinklar och tog för mig.
Nike Bent landade hemma i Funäsdalen sent i måndagskväll. Där hinner hon ladda batterierna några dagar innan det bär av igen på fredag. Nästa tävling är på måndag i St Moritz, Schweiz, och störtlopp i Europacupen. Hon väljer att köra den tävlingen som uppvärmning inför världscupen som går i samma backe, 17–21 december, med super-G, störtlopp och superkombination.
– Man är lite frustrerad, när man försöker göra allt bra. Men det är bara början av säsongen så jag försöker se det positivt. Får jag bara en liten bekräftelse från mig själv eller en tid så kommer ketchupeffekten.

Mer läsning

Annons