Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad händer med Egal?

Egal Saleman börjar bli varm i Jämtlandslinnet och hade en dubbel-dubbel härom dagen mot Solna.

Så pass varm att andra klubbar rycker i honom.

– Umeå vill verkligen till ligan, säger Egal Saleman om intresset.

När Johan Rönströms skadeproblematik inte löste sig till ligapremiären plockade Jämtland in Umeås forward Egal Saleman som skadeersättare.

Nu blåser vinden åt det andra hållet. Division 1-laget Umeå spänner bågen mot ligan, har värvat Borås förre stjärnguard Omar Krayem på korttidskontrakt och vill nu även ta Saleman åter till sin hemstad.

– Det är satsning på gång, och det gör mig jätteglad. När jag började spela basket vid 2000 hade Nordics precis lagt ned i Umeå. Sedan dess har det inte varit någon herrligabasket i Umeå. Nu vill de ta sig till superettan och sedan upp i ligan, säger Egal Saleman.

Nu håller han som bäst på att fundera. Förlängning med Jämtland säsongen ut eller flytt till Umeå.

Med jämtländska öron låter det ändå hoppfullt.

– Jag har siktet inställt på att spela med ligabasket. Jag vill vara med och vända den här trenden och har pratat med "Pecka" (Johansson, klubbdirektör) om förlängning. Vi får se om några dagar, vad det blir, säger Egal Saleman.

Jämtlands coach och sportchef Pontus Frivold om läget:

– Jag tror att det finns en genuin basketsatsning i Umeå, vilket är glädjande för norrländsk basket. Och om det innebär att de vill ta spelare från oss, ja då är det en fajt vi får ta.

– Vi vill så klart att Egal ska stanna hos oss, men våra ekonomiska muskler är begränsade och vi får göra så gott vi kan, säger Pontus Frivold.

Skadade Johan Rönström finns det inga nya besked kring.

– Nej, exakt. Det finns ingen tidsram. Och även när han kan vara med och träna igen tar det förstås tid innan han kan prestera på hög nivå igen, säger Pontus Frivold.

Frustrerande både för er och honom?

– Ja. Inte minst för honom, att inte alls kunna veta.