Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad gjorde Jöran?

Befolkningsminskningen är länets största utmaning säger nytillträdde landshövdingen Jöran Hägglund. Bra att du sett att vi är för få! Ingen nyhet för oss länsbor, det har vi känt till det de senaste 20 åren.

Och befolkningsantalet fortsätter att minska, trots att politiker anser sig ha gjort storsatsningar i länet. Som synes utan uppnått resultat. Befolkningsminskningen är konsekvenser av rikspolitikers likgiltighet och oförmåga att driva frågor som gäller landsbygdens överlevnad. Storsatsningen som antyds är en bråkdel av de skattemedel som borde återbetalas till kommuner som blir av med sina ungdomar och naturresurser. Vilka landsbygdsfrågor drev du igenom Jöran Hägglund när du satt i maktens korridorer och hade möjlighet att påverka? Jag misstänker att du liksom övriga länspolitiker i rikspolitiken fått lägga dig platt för partipiskan och storstadsregionernas politikertyckanden.

Det sägs att lokalpolitiker är maktlösa. Struntprat! Snarare är det väl så att man inte vill eller vågar stöta sig med sina politikervänner på riksnivå. Hur svårt kan det vara att inse, att om landsbygdens politiker förenade sig och krävde handling från sina respektive partier så skulle det kunna ske en förändring? Men det räcker knappast med ett litet muller i leden, snarare en hel orkan som vispar runt för att partierna ska reagera. Vi behöver politiker som tar fighten och i alla lägen slåss för frågor som rör länet. För detta krävs att vi länsbor engagerar oss och ser till att vi får politiker som agerar.

Landsbygdens Framtid, Barbro Norberg.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel