Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad gjorde Centern?

Jag slås jag av den brist på framtidstro som regionrådskandidaten Eva Hellstrand (C) visar. Hellstrand har varit kommunalråd i Åre och vilka är resultaten? Vilka är hennes avtryck i den nya postlag som tillkom av hennes partiföreträdare i regeringen?

Garanterades den glesa glesbygden samma tillgång till post- och tele som den jag har i Stockholm? Här bärs posten ut flera gånger per dag av olika postbefordrare. Inte var det någon som såg Hellstrand på barrikaderna när Telia började riva ner det fasta telenätet eller när Posten ville försämra postbefordran. Båda skyller på att det blivit så dyrt. Då menar de dyrt per kund. Ett resonemang som Hellstrand tycks ha accepterat. Sveriges befolkning ökar och om inte postens egna kostnader ökar borde det bli billigare per kund. Vi kan naturligtvis i alla sammanhang bryta ut små delar av helheten och säga att här ska vi inte ha vare sig post, tele eller bredband för här är det så dyrt.

På det sättet borde jag få allt billigare service här i Stockholm på er bekostnad i Kall och Åre. Av det har jag inget märkt. När Husåborna ville ha stöttning från kommunen för att få en väg så att det hela året går att åka till Huså, var fanns Hellstrand och Centern då?

Vi ska få en förbifart så att vi slipper åka genom Stockholm. För 100 meter av vad den kostar kan hela Husåvägen byggas. Snacka inte om att det inte finns pengar. Det är viljan som saknas. Innan Hellstrand försöker få uppslutning för att bli sk regionråd tycker jag hon ska redovisa vad hon som kommunalråd och Centern gjorde för Åre kommuns innevånare under de år hon hade partikamrater i regeringen. Bedrev Hellstrand glesbygdspolitik i verkligheten så den glesa glesbygden blev först med att få bredband, mobilt fungerande tele och post till alla byar?

Eller var det kanske i Åre allt satsades?

Sören Monvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel