Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är valet?

Vad innebär fritt vårdval, är det någon företrädare för landstinget som kan reda ut begreppet?

För mig är fritt vårdval att kunna välja den vårdinrättning jag tycker fungerar bäst för mig som patient, och så tror jag de flesta tolkar regeln. Att få svaret på en hälsocentral att en personal är sjukskriven som kan utföra en röntgen och att patienten får vänta. Att ha smärtor och vänta minst en månad för att Landstinget vill spara pengar på att jag får en röntgentid på Östersunds sjukhus i stället låter konstigt.

Eller är det så att den hälsocentralen förlorar pengar på att jag väljer en annan vårdinrättning. Är detta ett spel om pengar för att behålla jobben på just den vårdinrättningen? När väl en förfrågan går till röntgen i Östersund så får man svaret att det måste tas ett beslut på högre nivå för att jag skall ha rätt att få röntga mig där. Men vad är det frågan om, före årsskiftet fick man en remiss och inget mer med det, nu handlar det att köpslå om patienter. Patienter som skall ha värk och kämpa med varje dag av smärtor för att Landstinget har ett köpslående av sina patienter. Vi patienter får nog börja bevaka våra intressen som sjuka för nu är vi en handelsvara. Det värsta svaret är ändå när man har sån värk att man ofta inte kan sova, det svar jag fått från röntgenavdelningen i Östersund. Smärtor är inget akut behov, så röntgen kan vänta.

Patient med daglig värk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel