Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är sanning?

Annons
Idag känner jag en viss gemenskap med sagoberättaren Quick. Det gäller överlevnadsstrategi. Jag hängde upp min tunnaste sommarklänning första advent som en symbol för hopp. Quick skaffade sig vad han behövde, nämligen knark och oerhörd uppmärksamhet genom att berätta gräsliga historier. Det funkade för oss båda.

En händelse som ser ut som en tanke. Idag omnämns boken ”Sanningssägare eller karriärist?” av Margaret von Platen i DN. Det framstår som klarlagt än en gång att det som driver rättsväsendet inte är sanningssökande utan karriärism. Thomas Quick tycks ha varit en drömkille när det gällde att få många obehagliga mordfall lösta och därmed hjälpa många framåt i karriären. Ja nu blir det väl ett tjatter. Det finns mycket skumt och mycket manipulation att försvara.

Tillsatser som konserveringsmedel och färgämnen har ju ifrågasatts och till och med utpekats som möjlig orsak till många sjukdomar som ökat lavinartat i takt med livsmedelsindustrins ”utveckling”. I söndagens DN kom försvaret för tillsatserna. ”Utan tillsatser i maten riskerar vi att dö” skriver professorn i livsmedelshygien Marie-Louise Danielsson-Tham. Den risken är vi nog väl medvetna om oavsett vad vi sätter i oss. Professorn gör sig lustig med att säga:
”Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?”


Mer läsning

Annons