Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är miljöpartiet mer än miljö?

Miljöpartiet ser ut att vinna alltmera sympati ute bland landets väljare. Hur kan detta vara möjligt kan man fråga sig?

En orsak är förmodligen att miljöpartisterna aldrig riktigt behövt redogöra för sin politik i stort, förutom då partiets syn på miljöpolitiken.

I miljöfrågan har de i dag knappast något att tillföra, då samtliga riksdagspartier är väl så insatta i miljöproblematiken. I övriga frågor vet vi helt enkelt inte var miljöpartiet står.

Hur vill MP tackla arbetslösheten? Vill man fortfarande införa friåret? Hur vill man garantera en säker och tillgänglig sjukvård för alla? Hur ser MP på dagens pensionssystem? Vill MP också precis som S och V höja skatten för undersköterskor, lokalvårdare, vaktmästare och sjuksköterskor med flera och avstå att sänka den för pensionärerna? Är MP villigt att fortsätta rusta upp vägarna främst i Norrlands inland och hur ser MP på bensinpriset? Detta är inte minst viktigt för oss här i länet, eftersom ledande miljöpartister ett antal gånger sagt att ett rimligt pris för en liter bensin bör ligga mellan 20–25 kronor. Hur vill MP forma rovdjurspolitiken, där vargfrågan är en viktig del? Är samtliga miljöpartister överens i EU-frågan? Hur ser miljöpartisterna på samarbetet med V i en så kallad rödgrön regering? Ja frågorna är många för att väljarna ska få en helhetssyn över miljöpartiets politik i stort.

Avslutningsvis hörde jag häromdagen en person uttrycka saken enligt följande: ”Köp Maria Wetterstrand och betala för Lars Ohly.” 

Christer Siwertsson (M), gruppledare för den moderata landstingsgruppen

J I miljöfrågan har de i dag knappast något att tillföra, då samtliga riksdagspartier är väl så insatta i miljöproblematiken.

Christer Siwertsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel