Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är djurens lidande värt?

Annons

Öppet brev till Tingsrätten i Östersund. Hur kan Ni fria jordbrukarna som vanvårdat 200 djur från fängelse?

Minst 50 av djuren var döda. De som levde hade inget vatten och inget med foder. De stod i djup sörja av skit, där det dessutom låg döda djur, nästan helt täckta av den obeskrivliga sörjan. I en lada fanns djur som stod i sörja ända upp till magen. Under en halmhög fanns 25 döda kor.

På lokal-tv påstod företrädare för djurskyddet att övervakningen av länets gårdar var ganska bra, trots att det gick åratal mellan besöken. De hade besökt gården flera gånger och inte stoppat vanvården! En ansvarskännande bonde lever för att djuren ska ha det bra. Han låter aldrig djuren vada i avföring, utan mat och vatten och svälta ihjäl. Hur kan ni motivera er milda dom över dessa utbildade bönder som lät djuren lida så?

Är en ko utan känslor, utan smärta, utan hunger, utan luktorgan. Är inte en kossas liv värt någonting i era ögon, så borde åtminstone 200 kors liv vara värt något.

För ett par år sedan hade Jämtlands största bonde anställt en som redan hade djurförbud till att sköta djuren på en gård. Även där hade massor av djur avlidit.

Djurskötaren fick något straff, men djurägaren gick fri, trots att han hade anställt en som hade djurförbud till att sköta djuren på gården.

Var det ni i tingsrätten som dömde även i det fallet? Ska inte kor ha något skydd.

Till sist, vart ska en som inte är part i målet överklaga er milda dom i målet?

Karin Karlsson Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel